یونیتی یکی از قویترین موتورهای بازیسازی دنیا است، یک موتور بازی سازی چند سکویی (Cross Platform: یعنی با استفاده از آن میتوان برای پلتفرمهای مختلفی از جمله ویندوز، اندروید، آیفون و … خروجی گرفت.) میباشد که توسط فناوریهای یونیتی (Unity Technologies) ساخته شده است. ساخت بازی با این موتور بسیار ساده است؛ چرا که حجم سنگین کار در محیط ویژوال (بصری) آن انجام شده و تنها موارد اختصاصی نیاز به کدنویسی خواهند داشت! و گرچه محیط کاربری آن بیشتر برای بازیهای سه بعدی در نظر گرفته شده است، اما با این حال، امکان ساخت بازیهای دوبعدی نیز در آن وجود دارد!
مناسب ترین زبان ها برای یادگیری یونیتی به ترتیب بصورت زیر می باشد :
۱. سیشارپ، بهترین انتخاب
۲. جاوا اسکریپت، انتخاب جایگزین
۳. انتخاب قدیمی: Boo
۴. انتخاب قدیمی: IronPython
۵. انتخاب جذاب: Lua
۶. بهترین زبان برای پلاگینها: ++C، C
۷. زبانی جدید برای پلاگینها: Rust
نگرش یونیتی به هر زبانی غیر از سیشارپ واضح است و پیشرفتهای پیوستهی یونیتی تنها بر یک ذهنیت استوار هستند و البته یادگیری #C برای توسعهی بازی یونیتی کار دشواری نیست. البته این تنها انتخاب شما نیست و نرمافزارهای متعددی برای بازیسازی وجود دارند که در صورت تمایل میتوانید از آنها استفاده کنید.
یونیتی برای پلتفرمهای زیر میتواند خروجی ایجاد کند:
- مایکروسافت ویندوز
- مک اواس
- وی
- تایزن
- ایکس باکس
- پلی استیشن
- آی او اس
- اندروید
- وب (ابهامزدایی)
تقریباً میشود گفت که یونیتی برای تمامی پلتفرمهای مهم موجود در بازار خروجی تولید میکند و این نکته از لحاظ تجاری بسیار مهم است. به خصوص اجرای بازی روی وب و به صورت چند نفره (network) باعث جذب کاربران بسیاری خواهد شد و جالب است که بدانید تعدادی از بازیهای موجود در شبکهی اجتماعی فیسبوک نیز با موتور بازیسازی یونیتی ایجاد شدهاند.