تگ عنوان(Title Tag) چیست؟
تگ مشخصه ای از HTML می باشد که که وظیفه ی آن تعیین عنوان صفحه ی وب سایت می باشد. تگ های عنوان بر روی صفحه ی نتایج موتور جستجو ( SERP ) به عنوان سرخطی که قابل کلیک باشد در بین نتایج جستجو نمایش داده می شود و برای استفاده SEO و اشتراک گذاری اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است. تگ عنوان سایت باید توصیف دقیق و درستی از محتوای صفحه را در بر داشته باشد.
براساس تحقیقات و تجربیات کلمه ی اول در عنوان تاثیر بسیار زیادی بر روند پیشرفت در موتورهای جست وجو دارد. هر چه کلمه ی اول قوی تر باشد و یا بیشتر مربوط به محتوای سایت باشد بر نتایج شما تاثیر بیشتری خواهد گذاشت، ایجاد یک عنوان که در کنار کوتاه بودن محتوا را نیز توضیح دهد بسیار در موتورهای جستوجو میتواند موثر باشد. بسیاری از اساتید معتقد هستند که باید از نام سایت در اخر عنوان استفاده کرد اما براساس تحقیقات ما و نتایجی که به این رسیده ایم مکان نام سایت بسته به نام سایت دارد به این معنا که هر چه نام سایت شما موثرتر باشد جایگاه ان متفاوت است مثلا اگر عنوان سایت شما گیلان میباشد تاثیری بر سئو شما نخواهد داشت اما اگر نام سایت تفریح و سرگرمی است به کار بردن ان در اول عنوان میتواند موثر باشد.
آنچه باید در مورد تگ عنوان بدانیم
نمونه کد html :
<html>
<head>
<title>محل قرارگیری عنوان</title>
</head>
<body>
</body>
</html>
فرمت بهینه :
کلیدواژه اصلی- کلیدواژه فرعی / نام برند
به عنوان مثال
مرجع اسکریپت – ابزار برنامه نویسی/ پی سی اسکریپت
طول عنوان بهینه
گوگل معمولا ۶۰ حرف اول تگ عنوان را نشان می دهد. البته لازم به دکر است هیچ محدودیت دقیقی برای تعداد حروف وجود ندارد زیرا که حروف از نظر عرض ممکن است متفاوت باشد و نمایش عناوین توسط گوگل حداکثر ۶۰۰ پیکسل می باشد.
چرا تگ های عنوان مهم هستند؟
تگ های عنوان (title tag) عامل اصلی در کمک به موتورهای جستجو برای فهمیدن اینکه صفحه ی مورد نظر درباره ی چیست، آنها همچنین تاثیر مهمی بر بازدید کنندگان از صفحه ی وب سایت شما دارند. تگ های عنوان در سه نقطه ی کلیدی استفاده می شوند: ۱) صفحه ی نتایج موتور جستجو (SERPs) ۲)مرورگرهای وب ۳) شبکه های اجتماعی
۱-صفحه ی نتایج موتور جستجو
تگ عنوان شما نمایش عنوان را در صفحه ی نتایج موتور جستجو تعیین میکند البته استثناهایی وجود دارند، وهمینطور اولین تجربه ی بازدید کننده از سایت شما می باشد. حتی در صورتی که رتبه ی سایت شما خوب باشد ، عنوان خوب می تواند عامل شکست یا موفقیت در تعیین اینکه آیا کسی بر روی لینک شما کلیک می کند یا خیر باشد.
۲-مرورگرهای وب
تگ عنوان همچنین در قسمت بالای مرورگر وب سایت ظاهر می شود و در نقش نگهدارنده ی مکان عمل می کند، مخصوصا برای کسانی که تب های زیادی در مرورگر خود باز می کنند. داشتن عنوان های یکتا و قابل تشخیص که کلیدواژه های مهم در ابتدای آن قرار دارند اطمینان می دهند که مردم محتوای شما را دنبال می کنند.
۳-شبکه های اجتماعی
برخی از وب سایت های خارجی- مخصوصا شبکه های اجتماعی- از تگ عنوان شما برای تشخیص اینکه زمانی که آن صفحه را به اشتراک می گذارید چه چیز نمایش داده شود استفاده خواهند کرد. در پایین برای مثال یک اسکرین شاتی از فیسبوک می باشد:
باید به یاد داشت که برخی از شبکه های اجتماعی ( ازجمله فیسبوک و توییتر) متا تگ های خاص خود را دارند که اجازه می دهد عناوینی را مشخص کنید که از تگ عنوان اصلی شما متفاوت باشد. این کار به شما اجازه می دهد هر شبکه را بهینه سازید، و عناوین طولانی تری را فراهم می کند ممکن است سودمند باشند.
چگونه یک عنوان خوب بنویسم؟
بدلیل اینکه تگ های عنوان بخش مهمی از بهینه سازی برای موتور جستجوگر و تجربه ی کاربری جستجو می باشد ، نوشتن آنها به طور کارآمد یک کار تاثیرگذاربرای SEO می باشد.در پایین توصیه های حیاتی جهت بهینه کردن تگ های عنوان برای موتور جستجوگر و اهداف قابل استفاده مطرح شده است:
۱- توجه به طول عنوان
اگر عنوان شما خیلی طولانی باشد، موتورهای جستجو ممکن است بخشی از آن را برش دهند و سه نقطه در انتهای آن اضافه کند {…} و ممکن است کلمات مهم را نشان ندهند. در حالیکه ما معمولا توصیه می کنیم طول عنوان شما زیر ۶۰ حرف باشد، محدودیت دقیق حروف کمی پیچیده می باشد.
بعضی از حروف اساسا فضای زیادی را اشغال می کنند. حرف بزرگی مانند “ب” عریض تر از حرف کوچکی مانند “و” و یا “ر” می باشد. به مثال زیر توجه کنید:
عنوان اول ۷۷ حرف کامل را نشان می دهد، زیرا ittl در کلمه ی Little خیلی کم پهن می باشد و در عنوان“I” زیاد استفاده شده است. عنوان دوم تنها پس از ۴۲ حرف دیگر نمایش داده نمی شود زیرا کلمات عریض زیادی مانند Wدر آن به کار رفته است و همچنین در تگ عنوان نام کامل وب سایت که با W شروع می شود وجود دارد.
از حروف بزرگ در عناوین استفاده نکنید زیرا خواندن آن برای بازدید کنند گان سخت می باشد و وممکن است شدیدا تعداد حروفی که گوگل نمایش می دهد را محدود سازد.
توجه داشته باشید که حتی در صورتی که طول عنوان مناسب باشد، موتورهای جستجو آنچه را که در تگ عنوان می نویسید را شناسایی نکند و به جای آن به طوراتوماتیک عنوان متفاوت را نشان دهد. برای مثال گوگل ممکن است برند شما را به نمایش عنوان پیوست کند.مانند این:
اینجا، بدلیل اینکه گوگل قبل از اضافه کردن برند متن را می برد (متن قبل از … متن اصلی می باشد)، تنها ۳۵ حرف متن اصلی نمایش داده شد. در پایین خواهید دید که چطور مانع بازنویسی نوشته هایمان توسط موتور جستجو باشیم.
به یاد داشته باشید که عناوین طولانی تر ممکن است دربرخی مواقع برای اشتراک گذاری اجتماعی بهتر کار کند و برخی عناوین ذاتا طولانی هستند. بهتر است در ذهن داشته باشید که چطور عناوین شما در نتایج جستجو یافت می شوند، ولی هیچ جریمه ای برای استفاده از عنوان طولانی وجود ندارد. خودتان قضاوت کنید و مانند یک بازدید کننده تامل کنید.
۲- از کلمات کلیدی با اهداف سئو بیش از اندازه استفاده نکنید
گرچه هیچ جریمه ای برای الگوریتم گوگل در رابطه با عناوین طولانی وجود ندارد، ولی در صورتی که در عنوان خود از کلیدواژه ها به گونه ای استفاده کنید که موجب بروز تجربه ی بد کاربری شود احتمال دارد به دردسر بیفتید، از قبیل:
ابزار سئو، بهترین سئو، سئو ارزان، سئو تخصصی
از عناوینی که فقط لیستی از کلیدواژه می باشند یا شکل های مختلف همان کلمه کلیدی را بارها تکرار می کند پرهیز کنید. این عناوین برای کاربران اینترنتی بد می باشد و ممکن است شما را در خصوص موتورهای جستجو به دردسر بیندازد. موتورهای جستجو دگرسانی کلیدواژه را درک می کند و به کارگیری ورژن های مختلفی از یک کلمه در عنوان غیرضروری و مخرب می باشد.
۳-در هر صفحه عنوان منحصر به فردی استفاده کنید
عناوین منحصر به فرد به موتورهای جستجوگر کمک می کند تا بفهمد که محتوای شما منحصر به فرد و با ارزش می باشد و باعث می شود میزان کلیک زنی در سایت شما بیشتر شود. در مقیاس صدها یا هزاران صفحه، ایجاد عنوان منحصر به فرد در هر صفحه ممکن است نا محتمل به نظر برسد، اما CMS های امروزی و الگو های مبتنی بر کد این اجازه را می دهد که حداقل عناوین منحصر به فرد مبتنی بر داده را برای تقریبا هر صفحه ی مهمی از سایت تان ایجاد کنید. برای مثال، اگر شما هزاران صفحه ی محصول با پایگاه داده ای از نام محصول و ردیف داشته باشید، میتوانید از آن داده به راحتی برای ایجادعناوین مثل زیر ایجاد کنید:
{نام محصول} – {دسته محصول} – { نام برند}
قطعا از عناوین پیش فرض مانند “خانه” یا “صفحه جدید” خودداری کنید – زیرا ممکن است گوگل فکر کند شما محتوای دو نسخه ای در سایت تان دارید(یا حتی در دیگر سایت ها ی وب ). علاوه بر این، این عناوین تقریبا همیشه میزان کلیک زنی در سایت را کاهش می دهد. از خودتان بپرسید چه قدر محتمل است شما بر صفحه ای به نام “بدون عنوان” یا “صفحه محصول” کلیک کنید؟
۴-کلیدواژه های مهم را در ابتدا بنویسید
با توجه به آزمایش و تجربه ی تیم های فنی در سراسر جهان، کلیدواژه هایی که در ابتدای تگ عنوان قرار می گیرند ممکن است تاثیر بیشتری بر رتبه بندی جستجو داشته باشد. علاوه بر این تحقیق در مورد تجربه ی کاربری نشان می دهد که کاربران دو کلمه ی اول عنوان را اسکن می کنند. به همین خاطر است در مورد عناوین توصیه می کنیم که منحصر به فرد ترین جنبه ی صفحه (مثلا در اینجا نام محصول را آورده ایم) در ابتدا ظاهر شود. از عناوینی مانند زیر خودداری کنید:
نام برند | دسته بندی اصلی محصول – دسته بندی فرعی محصول – نام محصول
عناوین این چنینی در نگاه اول ارزش خیلی کمی دارد. علاوه بر این، اگر موتورهای جستجو چنین عناوینی را برش دهند، منحصر به فرد ترین بخش حذف می شود.
۵-از برند خود بهره ببرید
اگر شما برند نام آشنا و قوی ای دارید، اضافه کردن آن به عناوین خود ممکن است به ارتقا میزان کلیک زنی کمک کند. ما معمولا با این وجود توصیه می کنیم برند خود را در انتهای عنوان خود قرار دهید اما مواردی هستند(از قبیل صفحه ی اصلی یا صفحه ی درباره ی ما) که ممکن است بخواهید بیشتر بر برند تمرکز کنید. همانطوری که قبلا اعلام کردیم، گوگل ممکن است همچنین به طور اتوماتیک برند شما را به نمایش عناوین الحاق کند، از اینرو از اینکه چطور نتایج جستجوها در شرایط فعلی نمایش داده می شود آگاه باشید.
۶-برای مشتریان خود بنویسید
در حالیکه تگ عنوان (Title tag) برای SEO مهم می باشد، به یاد داشته باشید که وظیفه ی اول شما جذب بازدید کنندگانی می باشد که احتمالا محتوای شما برایشان با ارزش است. زمانی که در حال ایجاد تگ عنوان می باشید علاوه بر بهینه سازی و به کارگیری کلیدواژه، تفکر درباره ی تمام تجربه ی کاربری حیاتی می باشد. زمانیکه تگ عنوان شما را در نتیجه ی جستجو پیدا می کنند، آن تگ اولین تعامل بازدید کننده ی جدید با برند شما می باشد و آن تگ عنوان باید مثبت ترین و دقیق ترین پیام ممکن را برساند.
چرا گوگل از تگ عنوان من استفاده نمی کند؟
گاهی اوقات گوگل احتمال دارد عنوانی را نمایش دهد که با تگ عنوان شما مطابقت ندارد. این کار شاید ناامید کننده باشد، اما هیچ راهی وجود ندارد که بتوان کاری کرد گوگل عنوان ما را نشان دهد. زمانی که چنین اتفاقی روی می دهد، چهار توضیح در این رابطه مطرح می شود
۱-عنوان شما پر از کلیدواژه است
همانطوری که در بالا بحث شد، اگر عنوان شما با کلیدواژه پر باشد (گاهی وقت ها به این کار بهینه سازی بیش از حد گویند) گوگل ممکن است خود تصمیم بگیرد و آن عنوان را بازنویسی کند. به دلایل زیادی، بازنویسی را سودمند برای کاربران اینترنتی در نظر بگیرید.
۲-عنوان شما با جستجو (query) مطابقت ندارد
اگر صفحه ی شما مطابق جستجویی می باشد که به خوبی در عنوان به نمایش در نیامده باشد، گوگل ممکن است تصمیم به بازنویسی نمایش عنوان گیرد. این کار اساسا بد نیست – هیچ عنوانی با هر جستجومطابقت ندارد- اما اگر عنوان شما برای جستجو هایی با حجم زیاد طراحی شده باشد، پس بازنویسی برای تطابق بهتر آن آن کلیدواژه ها و هدف از آن در نظر بگیرید.
۳-شما عنوان جایگزین دارید
در برخی موارد اگر شما عنوان جایگزین دارید، مانند متا تگ ها در فیسبوک یا توییتر، گوگل ممکن است در عوض از آن عناوین استفاده کند. باز این کار اساسا بد نیست اما اگر این کار منجر به ایجاد نمایش عنوان ناپسند گردد، شاید بخواهید دیتای عنوان جایگزین را بازنویسی کنید.
۴-شما فهرست DMOZ قدیمی دارید
در برخی موارد به ندرت دیده شده است که موتورهای جستجو گر ممکن است عنوان را از DMOZ بیرون بکشد. اگر نمایش عنوان شما در جستجوگر مطابق تگ عنوان (Title Tag) نباشد اما با فهرست DMOZ مطابقت داشته باشد، پس در آن صورت می توانید آن جانشینی را با تگ Robots NOODP بلاک کنید که مانند زیر می شود:
متا روبات ها (meta robots) عنوان نسبتا فنی می باشد ولی اگر درSERP ها نمایش عنوان توصیف نشده ای را ببینید، جستجوی سریعی در DMOZ انجام دهید. با این کار ممکن است از سردرگمی خارج شوید.