نصب سریع قالب امروزه یک چالش اساسی برای وب مستران است. مدیران وب سایت ها پس از خرید هاست و دامنه به دنبال آن می باشند تا سریعا سایت خود را راه اندازی نمایند. تیم پی سی اسکریپ در این اموزش قصد دارد تا نحوه نصب سریع قالب با استفاده از duplicator توضیح دهد.
نصب قالب در چهار گام انجام می شود :
- آپلود فایل نصبی در هاست
- ساخت دیتابیس سایت
- وارد نمودن نام دامنه برای نصب سریع قالب
- بررسی سایت
گام اول ) آپلود فایل نصبی در هاست
در گام اول آموزش نصب بسته نصبی، باید وارد پنل مدیریت هاست خود شده و روی file manager کلیک کنید. سپس در مسیر public_html(روت سایت)، فایل بسته نصبی که شامل یک فایل زیپ است را آپلود کنید. بهتر است برای این کار از طریق ftp پنل خود انجام دهید.
پس از آپلود فایل، با راست کلیک روی آن و انتخاب گزینه extract، آن را از حالت فشرده خارج کنید. حالا دو فایل دارید. یکی با نام installer.php و دیگری یک فایل archive با یک نام عموما طولانی.
لازم است تا در جریان باشید که این بسته های نصبی با کمک افزونه duplicator وردپرس ساخته و ایجاد میشوند و با استفاده از آنها تمامی دیتای قالب همراه با بسته نصبی بر روی دامنه شما فعال میشود. به همین دلیل حجم این بسته های نصبی معمولا بالا است.
نکته: فایل زیپ اولیه را پس از extract و استخراج فایل های مورد نیاز حذف کنید.
در ادامه تمامی مراحل نصب سریع قالب برایتان توضیح داده شده است.
گام دوم ) ساخت دیتابیس سایت
در گام دوم از آموزش نصب بسته نصبی لازم است دیتابیس سایت خود را هم بسازید. چون در گام بعدی به آن نیاز خواهید داشت. برای ساخت دیتابیس باید به صفحه اصلی هاست بروید، بنابراین روی لوگو cpanel کلیک کنید و گزینه mysql database wizard را انتخاب کنید.
نکته : حتما Username و password خود را در یک فایل notpad ذخیره کنید.
گام سوم ) وارد نمودن نام دامنه برای نصب سریع قالب
حال در یک تب جدید، آدرس دامنه ای که ثبت کرده اید را تایپ کرده و انتهای آن installer.php را اضافه کنید. به عنوان مثال اگر نام دامنه p30script.com باشد، برای نصب عبارت https://p30script.com/installer.php را وارد می نمایید.
با این کار، صفحه ای مشابه تصویر زیر برای شما آورده می شود. گزینه I have rear and accept را تیک زده و next نمایید.
توجه : اگر دکمه ی next برای شما روشن نشد، احتمالا یکی از الزامات استفاده از بسته نصب در هاست شما رعایت نشده. در صورت بروز چنین مشکلی به بخشی که کلمه warn در آن ذکر شده توجه نموده و مورد آن را برطرف نمایید.
در صفحه بعدی اطلاعات دیتابیسی که از قبل در هاست ایجاد نموده ایم را در این بخش وارد می کنیم.
در بخش اول اطلاعات نام پایگاه داده، نام کاربر و رمز عبور دیتابیس را وارد کنید و روی گزینه تست دیتابیس test database کلیک کنید.
اگر بسته نصبی با دیتابیس ارتباط برقرار کند عبارت موفقیت آمیز success در مرحله 3 نمایش داده میشود. سپس روی گزینه next بعدی کلیک میکنیم تا به مرحله بعد برویم. در مرحله بعد با صفحه زیر روبرو می شوید.
نکته: برای نصب بسته روی لوکال هاست user پایگاه داده را root و فیلد رمز عبور را خالی میگذااریم.
در این صفحه تنظیمات وردپرس مانند عنوان سایت و ساخت کاربر جدید با دسترسی مدیر را انجام میدهیم:
- در بخش تنظیمات جدید new settings عنوان سایت را وارد کنید.
- در option دربخش New Admin Account یک نام کاربری و رمز عبور را برای بخش مدیریت سایت (ورود به پیشخوان وردپرس) وارد نمایید.
- در نهایت روی گزینه next بعدی کلیک کنید.
توجه : چنانچه رمز ورود به بخش مدیریت را وارد نکنید یا آن را فراموش کنید امکان ورود به بخش مدیریت را نخواهید داشت و باید طبق یکی از آموزش های زیر اقدام نمایید.
گام چهارم ) بررسی سایت
در مرحله آخر اگر همه چیز درست باشد با صفحه ای مشابه تصویر زیر روبرو میشوید.
با کلیک روی گزینه admin login فرم ورود وردپرس نمایش داده میشود.
نکته مهم : پس از ورود به پیشخوان وردپرس پیامی از طرف افزونه duplicator نمایش داده میشود که از شما میخواهد فایلهای مربوط به بسته نصبی را حذف کنید.
نکته مهم امنیتی: از بخش کاربران، دسترسی کاربر سازنده بسته نصبی قالب وردپرس که مدیر می باشد، را حذف کنید!