شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 8090
بازدید: 968

گوگل را همه کاربران فارسی زبان وب می شناسند. لوگوهای دوست داشتنی و ایندکس ساده اما جذاب این موتور جست و جوی قوی اینترنت ، ۳۰۰ میلیون مخاطب را هر ماهه از سراسر جهان به خود جذب می کند. در این مقاله تیم پی سی اسکریپت تلاش دارد تا شما را با چهره دیگر گوگل آشنا سازد.

مسابقه Google Code Jam که از سال ۲۰۰۲ میلادی تا کنون توسط شرکت گوگل پیگیری می شود ، یکی از ارزنده ترین روش های جذب مخاطب و نخبگان در این شرکت است. توسط این مسابقه برنامه نویسی جهانی ، کاربران علاقمند می توانند با ثبت نام و حضور در مسابقه ، از جایزه های چند ده هزار دلاری ان استفاده کنند .این مسابقه با همراهی شرکت Top Coder پشتیبانی می شود. برای اطلاع از این مسابقه باید به نشانی https://www.google.com/codejam مراجعه کنید.

یکی از نکات جالب توجه این مسابقه ان است که شرکت کنندگان کشورهای ایران ، سوریه و کوبا ، حق شرکت در این مسابقه را ندارند و در هنگام Registration از دریافت اطلاعات ان ها ممانعت می شود ! اگر چه گوگل همراهی خاصی را با دیپلماسی آمریکا به ظاهر ! ندارد ، اما در مورد سرویس پک و مسابقه برنامه نویسی ، مسئله به گونه دیگری است. البته برنامه نویسان ایرانی با وجود این محدودیت در انجمن تخصصی مسابقه به نشانی https://groups.google.com/group/Code-Jam-2006 مطالب خوبی ارائه کرده اند. قابل ذکر است که کشورهای چین و لهستان و روسیه ، معمولا برندگان این مسابقه را به خود اختصاص داده اند.

گوگل پسر بچه شیطانی است!

غول جست و جوی وب ، بعضی وقت ها شیطنت هایی می کند که دانستن ان ، خوانندگان محترم را نسبت به برخی مسائل با اطلاع می کند. چندی پیش بود که در جریان درج تصویر مجهول خلیج فارس در نشریه نشنال جئوگرافیک و ارائه هزاران نتیجه جست و جو در مورد کلید واژه خلیج فارس ، که وب پیج های نشان دهنده خلیج العربی را نشان می دهد ، کاربران ایرانی اقدام به بمباران گوگل کردند. در این راستا ، هزاران کاربر ایرانی در وب سایت ها ، وبلاگ های خود ، خواستار اعلام نتیجه گوگل به جای arabin gulf یا خلیج العربی به خلیج فارس شدند که این امر نتیجه داد.

اکنون برای key word های مربوط به خلیج فارس ، صدها هزار وب پیج و تصویر تقریبا صحیح در مورد خلیج فارس به نمایش در می آید. البته گوگل ، همواره در اعلام نتایج جست و جو ، مدعی عدم تغییر اطلاعات است ! اما شواهد پیداست که برخی از نتایج جست و جوی اعلامی گوگل ، با نتایجی اعلامی برخی از سایت های جست و جوی مشابه ، تفاوت های عمده دارد.

تریسی مورگان ، از مدیران فنی گوگل ، اوایل سال جاری میلادی در گفت و گو با شبکه abc آمریکا ، هر گونه اقدام گوگل مبنی بر تحریم کشوری خاص را تکذیب کرده بود ، اما اکنون شواهد چیز دیگری را حکم می کنند.

گفتنی است ، در چند سال اخیر ، کاربران ایرانی با ارسال email های فراوانی به مدیران ارشد گوگل ، خواستار تغییر لوگو ایندکس گوگل در اول فروردین هر سال ، با نشانه های نوروز باستانی ایران شدند که هر سال این درخواست رد شده است . گفتنی است ، گوگل سالانه بیش از ده ها بار ، لوگو خود را بر اساس رویدادهای جهانی ، تغییر می دهد .

گوگل و بازی با ایران!

به نظر می رسد ، گوگل در خدمات رسانی به کاربران ایرانی ، تابع سیاست های غرب است و در این اثنا ، حریم خصوصی و میدان عمل وبگردهای ایرانی را تحت الشعاع خواسته ها و برنامه های دولت مردان غربی کرده است. این که اکنون شاهد هستیم که مرکزی در قوه قضائیه برای اعاده دعوی ایرانیان علیه آمریکا دایر شده است ، فرصت نیکویی است تا حقوقدانان مسلط بر قواعد جرایم رایانه ای (cyber crime) کشور ، راه حل هایی برای حفظ حقوق هموطنان ایرانی در تور جهان گستر ، وضع کنند.

حمایت از کاربران ایرانی در برابر تحریم های آنلاین و شفاف شدن رفتار سازمانی دولت در این باره ، از جمله مسائلی است که باید به آن توجه وِیژه ای مبذول داشت تا حرکت رو به رشد ایران در تولید محتوای الکترونیکی و فعالیت در وب ، با چالش جدی رو به رو نشود. به هر حال رعایت حقوق کاربران و اعاده آن در فضای مجازی ، باید پیش از گذشته در محافل علمی ایران مورد بررسی دقیق قرار بگیرد تا در این فضا ، حقوق ایرانیان خدشه دار نشود. سیاست ها و جاه طلبی های گوگل به اینجا ختم نمی شود در ادامه اشاره ای می کنیم به جنجالهایی که گوگل در دنیا به پا کرده است